7 найсмачніших і найурожайніших сортів озимої цибулі: збирати будете мішками
Листопад - відповідний період, коли садити озиму цибулю у 2025 році. Щоб зібрати багато плодів з грядки і не боротися зі шкідниками, потрібно підібрати врожайні сорти з міцним імунітетом. Не варто купувати перші-ліпші цибулини, адже не всі вони годяться для осіннього посіву.
Ми назвали найкращі сорти цибулі для посадки під зиму, які рекомендують багато фермерів. Вони відрізняються високою стійкістю до хвороб, приємним смаком і великими голівками.
Які найкращі озимі сорти цибулі ріпчастої
Ми перерахували 7 різновидів овоча з високими оцінками на сайтах для садівництва. Дачники відзначають їхні хороші смакові якості та описують приємний досвід від вирощування.
Центуріон
Деякі сорти озимої цибулі мають довгасту форму плодів, і це один з них. Ці цибулини не дуже великі, зате неймовірно соковиті та хрусткі. Після обсмажування набувають приємної карамельної нотки. Дозрівають приблизно в липні.
Штуттгартер Різен
Перераховуючи голландські сорти цибулі для посадки під зиму, не можна не згадати цей. Він славиться невибагливістю, великими головками, соковитістю і довгим терміном зберігання. Висаджується пізньої осені, а дозріває вже до початку літа.
Радар
Просто вирощується, невибагливий до умов і не боїться навіть суворих морозів - все це про сорт Радар. Протягом багатьох років він підтримує відмінну репутацію. Дачники відзначають його надзвичайну врожайність і відсутність схильності до стрілкування.
Сноубол
Білі озимі сорти цибулі цінують за м'який солодкуватий смак. Цей підвид створили британці, але він відмінно росте в українському кліматі. Відрізняється чудовою транспортабельністю і невибагливістю до умов зберігання - зберігає свіжість навіть в умовах квартири.
Сеншуй
Японські селекціонери теж вміють вирощувати нові сорти зимової цибулі. З одного квадратного метра ви зможете зібрати до 5 кілограмів плодів Сеншуя. Вас порадує соковита м'якоть і висока стійкість до захворювань.
Стурон
Якщо замислюєтеся, яку цибулю посадити восени на зелень, то беріть цю. Її головні переваги - смачні пера, солодка м'якоть і щільна шкірка, завдяки якій овочі не гниють багато місяців.
Ред Барон
Найурожайніші сорти цибулі можуть бути фіолетового кольору. Такі цибулини часто використовуються в сирому вигляді, оскільки мають м'який смак. Особливість Барона в тому, що після викопування з часом він стає ще смачнішим.